De beste Windows Apps en internetdiensten!

Door Kevjoe op woensdag 11 april 2012 00:16 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 4.033

Nja, ik vlieg er direct in!

Hierbij enkele tools die ik elke dag gebruik en waar ik quasi niet zonder kan :)

E-mail

Postbox
Simpelweg de beste emailclient die ik ooit gevonden heb, eenvoudig en werkt super samen met Gmail (toevallig waar zowat al mijn mail zit).

My Opera Mail
Heel eenvoudige webmail dienst, ik hou van de simpliciteit en de vlotheid. Heel weinig opties wel en nja quasi geen mogelijkheid tot skins enzo, maar wel heel snel.
Je kan ook meerdere emailadressen importeren - alle mails worden dan geÔmporteerd, worden dan ook regelmatig opgehaald en je kan vanuit deze mails versturen.

Webdesign & coding

Stylizer
Stylizer is zo'n tool waar je na een korte periode al niet meer kunt, simpel, efficiŽnt en vooral handig. Wel wat weinig updates laatste maanden, maar het werkt gewoon super.
Stylizer is een visual CSS-editor, waarbij je direct ziet welke gevolgen je bewerkingen hebben. En het versnelt gewoon hoe je werkt.

Sublime Text
Toonbeeld van simpliciteit, maar toch een fantastisch programma om mee te werken. De folderview is enorm handig als je in een bepaald project werkt.

phpDesigner
Deze gebruikte ik voor Sublime Text - hele uitgebreide IDE, maar vind hem soms wat te omstuiming met FTP en ik vind Sublime Text's eenvoudige interface super.

Nuttige tools

Always on top
Dit is zo'n belachelijk eenvoudige maar superhandige tool! Ik raakte gewend aan de functie "Keep window on top"/"venster boven houden" in Ubuntu/Gnome en ik miste deze functie echt in Windows. Kan echt handig zijn als je bezig bent met het coden van iets en je wilt even een filmpje op Youtube kijken ofzo of je moet een venster on-top hebben. Ik kan niet meer zonder!

Gaming

Raptr
Raptr doet wat ik echt mis op Steam: toegang tot Facebook en WLM in een game! En hij synct ook alles mooi naar Facebook/Twitter.

Ik ga nog regelmatig zaken toevoegen hier, ik probeer wel niet al te bekende tools te posten zoals Trillian, ĶTorrent, maar iets kleinere tools die je misschien nog niet kent.

Volgende: Terug naar school! 09-'15 Terug naar school!

Reacties


Door Tweakers user mrc4nl, woensdag 11 april 2012 00:22

ey dit is veel leuker om te lezen ga zo door :*)

Door Tweakers user GoVegan, woensdag 11 april 2012 00:41

thanks voor de "Stylizer"
kende hem nog niet. erg handig.

Door Tweakers user Kevjoe, woensdag 11 april 2012 00:53

GoVegan schreef op woensdag 11 april 2012 @ 00:41:
thanks voor de "Stylizer"
kende hem nog niet. erg handig.
Ik kan er echt niet meer zonder, is ook de enige manier dat ik IE6 op mijn PC werkende kreeg (niet dat ik daar nu nog naar kijk maar ja)... die ingebouwde browser engines zijn enorm handig. Wel spijtig dat Firefox en Chrome al wat verouderd zijn maar ja... dat zijn ze al de dag na hun release ;)

Door Tweakers user kleinesmurf, woensdag 11 april 2012 05:44

Uit nieuwsgierigheid naar Sublime Text en phpDesigner gekeken.
Prachtig. Subliem.
*vandaar de naam? :-)

Mooie tools. Dankjewel :-)

Door Tweakers user Snake, woensdag 11 april 2012 08:37

Postbox is een skin / uitbreiding op Thunderbird?

Door Tweakers user Voxyn, woensdag 11 april 2012 08:52

Hmm always on top klinkt zeer handig zal er thuis is naar kijken bedankt voor de tip.

Door Tweakers user Bananenspin, woensdag 11 april 2012 11:22

Ik gebruik zelf nog steeds phpDesigner omdat ik een goede FTP support mis in sublime, heb jij dit op een andere manier opgelost? Voor de rest ga ik zeker ook naar wat andere tooltjes kijken die je hebt gepost.

Door Tweakers user Phyxion, woensdag 11 april 2012 14:57

Snake schreef op woensdag 11 april 2012 @ 08:37:
Postbox is een skin / uitbreiding op Thunderbird?
Het is gebaseerd op de engine van Thunderbird, maar daarmee houdt de vergelijking ook op. Ik gebruik Postbox sinds de introductie van Thunderbird 3 omdat die zo tegenviel en ik zal echt nooit weer teruggaan, geweldig pakket.

Door Tweakers user Kevjoe, woensdag 11 april 2012 19:00

Bananenspin schreef op woensdag 11 april 2012 @ 11:22:
Ik gebruik zelf nog steeds phpDesigner omdat ik een goede FTP support mis in sublime, heb jij dit op een andere manier opgelost? Voor de rest ga ik zeker ook naar wat andere tooltjes kijken die je hebt gepost.
Ik heb hier een omweg op gevonden, namelijk werken via WinSCP. Gewoon Sublime Text instellen als text-editor. Is niet wat het moet zijn, maar het werkt wel (en goed).

Je kan ook deze plugin eens proberen: http://wbond.net/sublime_packages/sftp - heb dit wel zelf niet getest.

Door Tweakers user Kevjoe, woensdag 11 april 2012 19:11

Voxyn schreef op woensdag 11 april 2012 @ 08:52:
Hmm always on top klinkt zeer handig zal er thuis is naar kijken bedankt voor de tip.
Is ook enorm handig, da's echt iets wat ik mis in Windows. Begrijp niet waarom die functie er nog steeds niet standaard inzit ;s

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 12 april 2012 10:58

Maak zelf voor php editing gebruik van notepad++, deze word geloof ik standaard geleverd met een FTP plugin. Maar ga sublime ook wel eens bekijken.

Reageren is niet meer mogelijk